Responsabil de Mediu

You are here:

Responsabil de mediu - Serviciu pentru gestionarea situațiilor de mediu

Orice companie sau institutie care efectueaza o activitate economica ce exercita efecte semnificative asupra mediului are obligatia sa detina un departament specializat pe probleme de mediu și un Responsabil de Mediu desemnat sa le gestioneze, conform OUG195/2005.

Ce implică activitatea unui Responsabil de Mediu

Ce implică activitatea unui Responsabil de Mediu?

Modul in care opereaza un Responsabil de mediu este unul complex și necesită multă experiență și cunoștințe în ceea ce privește protecția mediului.

Conform standardelor prevăzute de Nomenclatorul Ocupatiilor din Romania, Responsabilul de mediu este persoana a cărei calificare profesionala o recomanda pentru activitatile ce implica protejarea mediului, dupa cum prevede sistemul de management de mediu din cadrul unei companii sau organizatii.

Un Responsabil de mediu este specializat in aplicarea corecta a procedurilor operationale a actiunilor de mediu in care intra evaluarea impactului activitatii unei companii sau institutii asupra mediului si implementarea solutiilor legislative necesare pentru a preintampina sau reduce potentialele consecinte. Domeniile de activitate pot fi industrie, agricultura, comert si servicii.

Concret, activitatea desfasurata de un Responsabil de mediu rezida in stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea masurilor pentru rezolvarea potentialelor efecte nefaste asupra mediului si imbunatatirea performantelor organizatiei.

Responsabil de Mediu - Atribuții

Conform Codului COR, un Responsabil de mediu are de indeplinit si realizat activitati prin care sunt protejati factorii de mediu : apa, solul, atmosfera, dar si sanatatea oamenilor, precum si modul de gestionare a substantelor chimice si periculoase, a deseurilor si ambalajelor. Acest specialist trebuie sa cunoasca procesul tehnologic, utilajele si echipamentele din dotare, pentru a identifica sursele de poluare si punctele de prelevare de probe pentru verificarea incadrarii in limitele impuse de legislatia de mediu.

Decizie Responsabil Mediu

Responsabilul de mediu actioneaza in coordonarea si verificarea activitatilor si masurilor legate de mediu, in cadrul compartimentelor organizatiei si, in mod deosebit, ale acelora cu efecte si influente fundamentale asupra mediului.

Asadar, specializarile si atributiile Responsabilului de mediu sunt extrem de diversificate.

Responsabil de mediu Stratos

In cazul in care in compania ta nu se justifica un Responsabil de mediu, Stratos iti vine in ajutor.

Responsabilii de mediu din cadrul Stratos Management te vor ajuta sa indentifici problemele de mediu specifice unei game foarte variate de domenii de activitate. De asemenea, specialistii nostri te vor intampina cu cele mai eficiente solutii, conform legislatiei de mediu si cerintelor pietei, astfel incat sa obtii rezultate optime pentru mediu si compania ta. Sprijinul oferit este unul personalizat, cu aplicabilitate pentru fiecare domeniu in parte.

Principalele indatoriri ale unui Responsabil de mediu sunt  Evidenta gestiunii deseurilor si Obligatiile AFM, procese ce necesita o investitie insemnata de timp si energie, iar Stratos Management iti pune la dispozitie cei mai buni specialisti in domeniu.

Prin servicii de mediu personalizate, Stratos te ajută să:

 • evaluezi corect impactul de mediu produs de companie
 • identifici soluții de mediu corecte și eficiente în privința reducerii acestui impact
 • întocmești corect și complet documentația pentru obținerea actelor de reglementare (aviz de mediu, acord de mediu, autorizație/autorizație integrată de mediu, acord preluare ape uzate)
 • identifici și gestionezi responsabil deșeurile periculoase sau deșeurile produse de companie
 • monitorizezi factorii de mediu
 • realizezi documentația și implementezi soluțiile de mediu pentru diferite certificări
 • fii pregătit pentru verificări din partea autorităților competente în domeniu.
Responsabil de mediu Stratos

In concluzie, echipa de Responsabili de mediu ai Stratos Management îți va oferi coordonare în vederea:

 • gestionării actelor normative de mediu
 • monitorizării factorilor de mediu
 • elaborării programului de audit intern
 • întocmirii documentației de management de mediu
 • raportării activității de mediu.