Evaluare Adecvată

Studii

Evaluare Adecvată

You are here:

Dacă obiectivul tău poate avea impact major asupra ariilor protejate sau siturilor de importanță comunitară, atunci vei avea nevoie Studiu de Evaluare Adecvată.

Ce este studiul de evaluare adecvată a impactului asupra mediului?

Este un proces ce are drept scop evaluarea și identificarea potențialelor efecte semnificative asupra mediului, ale unui proiect/activitate (cu valoare economică), în vederea stabilirii măsurilor de minimizare și/sau lichidare a acestora.

 

Procesul începe cu pregătirea raportului privind impactul asupra mediului, continuă cu desfășurarea consultărilor, examinarea de către autoritatea competentă a informațiilor prezentate în raportul privind impactul asupra mediului și a oricăror informații suplimentare, prezentarea unei concluzii motivate de către autoritatea competentă cu privire la impactul semnificativ al proiectului asupra mediului și includerea concluziei motivate a autorității competente în oricare dintre deciziile prevăzute în lege.

 

In cazul în care activitatea este susceptibilă a avea un impact negativ semnificativ asupra ariei naturale protejate de interes comunitar, autoritățile pot solicita informații suplimentare, sub forma unui Studiu de Evaluare Adecvată conform legislației în vigoare.

Evaluare Adecvata - Ce este

Cum te ajută Stratos?

Echipa noastră de consultanți de mediu va prelua sarcina elaborării acestor documente și susținerea lor tehnică în raport cu autoritățile de mediu.

Alte Studii oferite de Stratos