Acte necesare pentru deschiderea unui bar – sfaturi și recomandări utile
- Home
- Acord preluare ape uzate
- Acte necesare pentru deschiderea unui…
În cazul în care vrei să fii antreprenor și să-ți deschizi o afacere, sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgi, în funcție de tipul de business pe care vrei să-l construiești. Dacă ai decis că vrei să-ți deschizi un bar, trebuie să fii la curent cu toate informațiile utile pe care este obligatoriu să le cunoști. Astfel, pentru a te asigura că ai toate actele necesare pentru deschiderea unui bar, este bine, mai întâi, să afli care sunt acestea și cum să le obții. Prin urmare, citește în continuare acest articol, cu scopul de a obține detaliile de care ai nevoie.
1. Acte necesare pentru deschiderea unui bar – care sunt documentele și autorizațiile de care are nevoie un antreprenor
Pentru a înființa orice fel de afacere, este necesar, în primul rând să-ți deschizi o firmă și să o înregistrezi la Registrul Comerțului. Dacă nu ai demarat încă aceste proceduri, este bine de știut că trebuie să alegi un nume pentru compania ta, să faci dovada sediului (act de proprietate, act de comodat sau contract de închiriere), să obții cazierul fiscal (care să ateste că nu ai datorii fiscale) și să depui toate celelalte acte obligatorii (dovada depunerii capitalului social, declarația referitoare la autorizare, dovada referitoare la înregistrarea fiscală etc.).
De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că orice firmă trebuie să aibă un cod CAEN corespunzător – în cazul barurilor, codul CAEN este 5360 (Baruri și alte activități de servire a băuturilor).
După ce ai înființat firma, trebuie să ai în vedere obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare. Iată care sunt principalele acte necesare pentru a deschide un bar de care ai nevoie:
- Aviz și autorizație de la pompieri (ISU) – dacă spațiul pe care îl folosești este mai mic de 200 mp, teoretic nu vei avea nevoie de Autorizație de Securitate la Incendiu pentru funcționare. Însă, totul depinde de caracteristicile spațiului pe care îl vei folosi pentru a amenaja respectivul bar. Cel mai bine este să apelezi la ajutorul unor specialiști, care îți vor da răspunsurile de care ai nevoie în legătură cu toate aceste acte necesare.
- Aviz sanitar obținut de la DSP (Direcția de Sănătate Publică) – teoretic, pentru activitățile de bar, ceainărie sau cafenea, acest certificat este opțional. Însă, legile sunt în continuă schimbare, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect și să te documentezi cu privire la reglementările care sunt în vigoare în momentul respectiv.
- Document de înregistrare Sanitară Veterinară – pentru obținerea acestui document, vei depune o cerere și un set de documente la registratura DSVSA, iar o echipă autorizată va veni în control pentru a face verificările necesare.
- Medicina și protecția muncii
2. Acte necesare pentru a deschide un bar – recomandări pentru proprietarii de bar
Mai sunt și alte documente pe care trebuie să le ai atunci când deschizi un bar. Acestea fac referire la mediul înconjurător și la modul în care vei gestiona deșeurile. Conform legislației în vigoare vei avea nevoie de un aviz de mediu, dar și de diverse autorizații de mediu (în funcție de activitatea pe care urmează să o desfășori). În plus, va trebui să închei un contract cu o firmă de salubrizare și este recomandat să apelezi la o firmă care are un departament corespunzător, care desemnează, la rândul lui, un responsabil de mediu. Tot o astfel de companie îți poate oferi și un audit de mediu, o certificare ISO sau un acord de preluare de ape uzate, atunci când specificul activității este de așa natură încât să necesite aceste lucruri.
În concluzie, sunt mai multe elemente pe care trebuie să le iei în considerare în momentul în care vrei să-ți deschizi un bar. Dacă ai la îndemână toate informațiile corecte, cu siguranță procesul nu va fi unul foarte complicat. Pentru a te asigura că respecți toate reglementările în vigoare, poate fi util să colaborezi cu o echipă de profesioniști, care să te sprijine în acest sens, oferindu-ți toate lămuririle de care ai nevoie. Așadar, nu ezita să apelezi la ajutorul unor experți – în mod cert vei obține toate rezultatele pe care ți le dorești și vei reuși să-ți începi activitatea cu dreptul!
Sursă foto: pixabay.com