Consultanta

Audit de mediu

Auditul de mediu

Ce este Auditul de mediu? 

Auditul este un proces esential in evaluarea modului de conformare cu legislatia, cu principiile de business si cu procedurile interne.

Etapele unui proces de audit de mediu sunt etapele standard in cadrul unui proces de audit (planificarea / stabilirea obiectivelor auditului, colectarea datelor, analizarea si evaluarea datelor, stabilirea remedierilor si a prioritatilor pentru conformare si intocmirea de recomandari, implementarea recomandarilor), diferenta fiind data de tipul de documente solicitate (documente specifice gestionarii deseurilor, evidente, raportari catre autoritati, contracte incheiate cu colectori de deseuri, cu organizatii care implementeaza raspunderea extinsa a producatorului, inregistrari la Agentiile de mediu, documente contabile si extracontabile de stocuri ambalaje, deseuri, documentatie sistem depozit ambalaje de transport etc.).

La ce foloseste Auditul de mediu?

Auditul ajuta la identificarea, asumarea si corectarea, daca este cazul, a anumitor procese, tehnici si metode printr-un proces sistematic, documentat si obiectiv care devine ulterior un instrument de management.

Auditul este esential si in contextul inceperii unei colaborari de lunga durata cu o companie care asigura raspunderea cu conformarea legislativa pe zona de protectia mediului deoarece numai in acest fel compania va sti exact ce obligatii are compania respectiva si cum trebuie acestea tratate.

Cum te ajuta Stratos?

In raport cu obligatiile pe zona de protectia mediului (obligatii legislative si/sau stabilite intern in cadrul companiei), Stratos poate efectua atat audituri pe intregul palier de responsabilitati (management deseuri, obligatii la Fondul pentru Mediu, acte de reglementare, raportari catre autoritati si corectitudinea acestora) cat si audituri partiale doar pe un anumit segment din cele enumerate.

Mai mult, Statos se implica in implementarea eventualelor masuri rectificative pe care, desigur, le propune tinand cont de eficienta de costuri la nivelul companiei tale si urmareste procesul de implementare pana la final, urmat de un raport de conformitate.

In ultimii ani acest tip de audit de terta parte este preferat de multe companii in dorinta lor de a se asigura ca la fel ca si in domeniul comercial, fiscal, se aliniazacomplet atat cu legislatia, cat si cu cerintele stakeholderilor.