Apariții media Stratos

Stratos, pe lângă Consultanță și Servicii de Mediu, se implică activ în acțiuni și evenimente de promovare și conștientizare pe teme de mediu,  dar și în inițiative, dezbateri și propuneri legislative pentru o mai rapidă implementare a soluțiilor de mediu

Sustainable Living Podcast cu Luminița Roșca - Aprilie 2024

Implementarea practicilor durabile în afaceri și comunități este o provocare cu care se confruntă în momentul de față multe organizații. Află răspunsurile pe care le cauți în acest episod al Sustainable Living Podcast, unde Luminița Roșca – Director General Stratos Management oferă sfaturi practice și insight-uri valoroase pentru oricine este interesat de adoptarea unor astfel de practici.

În plus, gazda podcast-ului, Nicoleta Talpeș, împreună cu invitata sa, aduc în discuție și alte teme de interes precum:

  • Rolul consultanței de mediu în influențarea pozitivă a tranziției către un model de afaceri mai sustenabil.
  • Principalele obstacole în adoptarea și implementarea practicilor sustenabile și modalități de depășire a acestora.
  • Soluții și strategii inovatoare pentru facilitarea transformării durabile și încurajarea adoptării practicilor durabile în cadrul organizațiilor.

Emisiune Legile Afacerilor - 29 Noiembrie 2023

Uniunea Europeană își propune să ajungă la o economie complet circulară până în 2050. Ce pași se fac în acest sens și cât de probabil este ca planul U.E. să se transforme în realitate? Ce planuri are România în acest sens? La aceste întrebări, dar și la altele legate de acest subiect, a răspuns Luminița Roșca – Director General Stratos Management, în cadrul emisiunii Legile afacerilor”, difuzată de Metropola TV în data de 29 noiembrie 2023.

Click pe imagine pentru a urmări înregistrarea.

Ce este și când va trece România la economia circulară - Noiembrie 2023

Invitată la emisiunea Pro Verde, prezentată de Teodora Ghenciu, Luminița Roșca a vorbit despre rolul activ al companiei Stratos Management în crearea Strategiei Naționale privind Economia Circulară și a amintit că și în România, planurile de a trece la economia de tip circular “nu sunt niște chestii absurde sau visătoare”, ci au termene clare de implementare, aprobate de Guvern.

Economia circulară presupune, printre altele, reutilizarea energiei rezultate din folosirea resurselor primare, reciclarea produselor și a materialelor, precum și reducerea dependenței de materiile prime. Uniunea Europeană își propune să ajungă la o economie complet circulară, până în 2050.

Economia Verde - Strategia națională pentru implementarea economiei circulare în România - Mai 2023

Colegul nostru, Victor Căplescu, a vorbit în cadrul emisiunii “Economia verde” de la Profit TV,  despre Strategia națională pentru implementarea economiei circulare în România.

Podcast Farm Forum - 2 Februarie, 2023

Care sunt pașii pe care fermierul trebuie să-i urmeze pentru a primi certificarea că agricultura pe care o practică respectă principiile sustenabilității? Cum determinăm fermierii să facă tranziția către o economie circulară?

Află răspunsurile de la colegul nostru Victor Căplescu, manager de proiecte de mediu la Stratos România și invitat FarmForum la Podcastul Agriculturii Românești.

Podcast Farm Forum - 12 Ianuarie 2023

Ce implică strategia pentru o Economie Circulară în agricultură? Află tot ce te interesează despre acest subiect, dar și multe informații utile despre bioeconomie, din podcast-ul FarmForum ce o are invitată pe Luminița Roșca, directorul general al Stratos Management.

Festival Consolid8 - 7-9 Octombrie 2022

Pe parcursul derulării primei ediții a Consolid8 – Primul festival dedicat tehnologiei verzi și soluțiilor de mare impact – Stratos Management s-a alăturat zecilor de reprezentanți din mediul de business autohton și internațional, împărtășind opinii și noutăți despre tehnologiile sustenabile de ultimă oră și despre tendințele și inițiativele care vin în sprijinul antreprenorilor pentru a înlesni transferul către noua paradigmă economică.

Podcast Farm Forum - 11 Martie 2022

Invitată la Farm Forum, colega noastră Luminița Roșca discută în cadrul unui nou Podcast al Agriculturii Românești despre Economia Circulară în contextul Green Deal. Urmărește video-ul și află mai multe despre acest subiect.

Mituri despre Reciclare - 15 Decembrie 2021

Mulțumim Numaiport Nmp și Claudia Nicolau-Penda pentru ocazia de a discuta și totodată de a educa membrii comunității cu privire la responsabilitatea pe care cu toții o avem față de mediu. Vă invităm să urmăriți podcastul realizat împreună cu Luminița Roșca, în care colega noastră de la Stratos Management demontează miturile cu privire la reciclare/colectare separată și totodată face recomandări despre cum putem acționa concret în beneficiul mediului înconjurător.

Emisiune Legile Afacerilor - 7 oct 2021

Invitați în emisiunea Legile Afacerilor – Luminița Roșca – Director General Stratos și Victor Căplescu – Project Manager Stratos, vorbesc despre ce presupune consultanța de mediu, care este motivul pentru care antreprenorii ar trebui să apeleze la un consultant de mediu, precum și informații despre clădirile verzi.

Sustenabilitate de mediu și conformare legislativă pe zona agro

Victor Căplescu – Manager Proiecte de Mediu, Stratos și Cristina Cionga – Director Afaceri Europene APPR – discută în cadrul podcast-ului FarmForum despre sustenabilitate de mediu și despre conformarea legislativă ale fermierilor.

Emisiune Metropola TV - 15 ianuarie 2021

In cadrul emisiunii “Intre prieteni” de la Metropola TV Luminița Roșca – Director General Stratos, a vorbit despre sustenabilitate. Se discută mult despre Sustenabilitate dar nu sunt mulți care înțeleg ce înseamnă, mai ales la nivel individual. De aceea s-a creat un ghid de Sustenabilitate la nivel individual: folosirea mijloacelor de transport în comun sau transport eco; folosirea pungilor reciclabile; reciclarea selectivă a ambalajelor, etc.